ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درگذشت ناگهانی سناتور لیندسی گراهام

گراهام از منتقد ترامپ به حامی او تبدیل شده بود. او یکی از معماران اصلی سیاست واشنگتن برای فشار حداکثری به ایران بود. او آشکارا طرفدار تغییر رژیم در ایران بود. برخی سلطنت‌طلبان ایرانی به او «عمو لیندسی» می‌گفتند.

لیندسی گراهام، سناتور برجسته و بانفوذ جمهوری‌خواه از ایالت کارولینای جنوبی و یکی از معماران اصلی سیاست خارجی ایالات متحده در قبال خاورمیانه، روز شنبه (۱۱ ژوئیه ۲۰۲۶) در سن ۷۱ سالگی پس از یک «بیماری کوتاه و ناگهانی» درگذشت.

دفتر گراهام با انتشار بیانیه‌ای در رسانه‌های اجتماعی این خبر را بدون ذکر جزئیات بیشتر درباره علت فوت تأکید کرد.

سابقه لیندسی گراهام

گراهام که از سال ۲۰۰۳ کرسی کارولینای جنوبی در سنا را در اختیار داشت، درست یک ماه پیش از درگذشتش (۹ ژوئن ۲۰۲۶) توانسته بود پیروزی قاطعی در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه کسب کند و داشت خود را برای پنجمین دوره حضور در سنا آماده می‌کرد.

لیندسی گراهام از منتقد سرسخت  دونالد ترامپ به طرفدار متعصب او تبدیل شده بود. او که سال‌ها به عنوان یار غار و متحد نزدیک سناتور جان مک‌کین شناخته می‌شد، در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ یکی از تندترین و بی‌پرده‌ترین منتقدان دونالد ترامپ بود و او را «نامناسب برای ریاست‌جمهوری» می‌خواند.

اما گراهام از سال ۲۰۱۷ مسیر خود را کاملاً تغییر داد و به یکی از با نفوذترین مشاوران و نزدیک‌ترین مدافعان ترامپ به ویژه در زمینه‌های امنیتی و سیاست خارجی، تبدیل شد.

در دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ که از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز شد، گراهام به عنوان رئیس کمیته بودجه سنا نقش محوری در پیشبرد لوایح کلیدی دولت ایفا کرد. او درست یک روز پیش از مرگ، پس از بازگشت از دهمین سفر رسمی خود به کی‌یف و دیدار با ولودیمیر زلنسکی، توافقی را با کاخ سفید برای اعمال بسته جدید تحریم‌ها علیه روسیه نهایی کرده بود.

گراهام و ایران

لیندسی گراهام از دهه ۱۹۹۰ میلادی و دوران حضورش در مجلس نمایندگان، همواره پیگیرترین چهره واشنگتن برای انزوا و مهار همه‌جانبه تهران بود.

او توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ (برجام) را یک «اشتباه فاجعه‌بار» می‌دانست و بارها می‌گفت تفاهم با ایران غیرممکن است (مصاحبه گراهام در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۶).

او یکی از اصلی‌ترین مشوقان دونالد ترامپ در استراتژی‌های تهاجمی علیه ایران بود. از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و در ادامه از ترور قاسم سلیمانی در سال ۲۰۲۰ به فرمان ترامپ پشتیبانی کرد. در آغاز جنگ ۴۰ روزه در فوریه ۲۰۲۶ ترامپ را تشویق می‌کرد با شدت بیشتری ایران را بمباران کند.

تنها چند هفته پیش از مرگ، گراهام در مصاحبه‌ای تأکید کرد که اگر ایران به تهدیدات خود در آبراه‌ها ادامه دهد، آمریکا باید «مستقیماً به قلب سیستم در داخل ایران ضربه زد».

گراهام و اپوزیسیون سلطنت‌طلب

یک شهرت او در میان اپوزیسیون ایرانی طرفدار ترامپ به آن برمی‌گشت که در ژانویه ۲۰۲۶ با انتشار پستی شعار ترامپ را به این صورت بازنویسی کرد: «وقت آن رسیده که ایران را دوباره بزرگ کنیم (Make Iran Great Again).» (منبع)

او در دوره خیر رابطه آشکاری با اپوزیسیون راست‌گرای ایران به ویژه شاهزاده رضا پهلوی برقرار کرده بود. در ۱۴ ژانویه ۲۰۲۶ (۲۴ دی ۱۴۰۴)، رضا پهلوی در جریان سفرهای دیپلماتیک خود با لیندسی گراهام به صورت رسمی دیدار و گفتگو کرد. یک ماه بعد، در ۱۴ فوریه ۲۰۲۶ و در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، لیندسی گراهام با حضور در تظاهرات بزرگ ایرانیان پشتیبانی‌کننده از جریان رضا پهلوی در مونیخ، در حالی که پرچم شیر و خورشید را در دست داشت و تکان می‌داد، پشت تریبون رفت و فریاد زد: "زمان انتخاب فرا رسیده است.»

لیندسی گراهام مورد علاقه ویژه پادشاهی‌خواهان ایرانی بود. برخی‌ها او را در شبکه‌های اجتماعی «عمو لیندسی» می‌خواندند.

در همان نشست مونیخ، وقتی از گراهام در یک پنل مشترک سوال شد که آیا از رهبری رضا پهلوی برای آینده ایران حمایت می‌کند، او با اشاره به حضور رضا پهلوی در سالن گفت:

من بارها با او در برنامه‌های تلویزیونی بوده‌ام و از توانایی او در تبیین دقیق آنچه در خطر است، بسیار تحت تأثیر قرار گرفته‌ام. مطمئنم که او نقشی برجسته در ایران آینده خواهد داشت... کار ما فقط این است که به مردم ایران فرصتی بدهیم تا آزاد باشند.

با مرگ گراهام، شاهزاده رضا پهلوی وطرفدارانش، یکی از پرنفوذترین و صریح‌ترین لابی‌های خود را در ساختار قدرت ایالات متحده و در نزدیکی دونالد ترامپ از دست دادند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.