ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جمهوری اسلامی تسلیحات سنگین به مناطق کردنشین اعزام کرده است

گزارش‌ها از افزایش تحرکات نظامی سپاه در مناطق کردنشین ایران در حالی منتشر می‌شود که هم‌زمان با تشدید تنش‌ها با آمریکا و اسرائیل، درگیری‌ها با گروه‌های کُرد مخالف نیز شدت گرفته است؛ تحرکاتی که می‌تواند نشانه آمادگی تهران برای مقابله با گسترش احتمالی درگیری‌ها در جبهه غربی کشور باشد.

شبکه حقوق بشر کردستان چهارشنبه شب ۲۹ مهر گزارش داد که نیروهای سپاه پاسداران و کاروان‌های نظامی حامل تسلیحات سنگین و نیمه‌سنگین از استان‌های دیگر به چند شهر در مناطق کُردنشین ایران، از جمله سنندج، کامیاران، سروآباد، مریوان و بانه اعزام شده‌اند.

یک منبع آگاه در کامیاران به شبکه حقوق بشر کردستان گفته است که طی هفته‌های گذشته صدها تن از نیروهای ویژه سپاه پاسداران که احتمال می‌رود از اعضای یگان صابرین باشند، با کاروان‌های نظامی به مناطق پیرامونی روستاهای واقع در دامنه کوهستان شاهو اعزام شده‌اند. این منبع می‌گوید نیروهای یادشده پس از استقرار در منطقه، اقدام به ایجاد کمین کرده‌اند.

هم‌زمان، چند منبع مطلع در سنندج، سروآباد و مریوان گزارش داده‌اند که طی هفته‌های اخیر، گروهی از نیروهای شناسایی سپاه پاسداران از قرارگاه حمزه سیدالشهدا در ارومیه به پایگاه بیت‌المقدس این نیرو در سنندج منتقل شده‌اند. به‌گفته این منابع، نیروهای منتقل‌شده در عملیات توپ‌باران و حملات پهپادی هفته گذشته در مناطق کوهستانی شاهو و مریوان مشارکت داشته‌اند.

در بانه نیز یک منبع مطلع از استقرار کاروانی از نیروهای سپاه پاسداران مجهز به توپخانه در محدوده کوهستان مرزی سورین خبر داده است.

افزایش حضور نظامی جمهوری اسلامی در مناطق کُردنشین در شرایطی صورت می‌گیرد که تهران با فشارهای فزاینده واشنگتن بر سر تنگه هرمز و غنی‌سازی اورانیوم مواجه است. ایالات متحده آمریکا محاصره دریایی ایران را از ۲۴ فروردین / ۱۳ آوریل اعمال کرد. این محاصره فشار شدیدی بر اقتصاد ایران وارد آورده و صادرات نفت جمهوری اسلامی را به صفر رسانده است. هم‌زمان، لحن اظهارات در واشنگتن و اسرائیل درباره احتمال گسترش جنگ تندتر شده و روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داده است که ارتش‌های آمریکا و اسرائیل طرح‌های مشخصی برای ازسرگیری حملات به ایران پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا تدوین کرده‌اند.

سپاه پاسداران هزاران نیروی کُرد همسو با حکومت ایران را در مناطق کردنشین بسیج کرده است تا با حملات احتمالی گروه‌های مخالف کُرد مقابله کنند. تهران همچنین فشار بر عراق و دولت اقلیم کردستان را افزایش داده است تا فعالیت این گروه‌ها را محدود و آن‌ها را خلع سلاح کند.

این جابه‌جایی‌های نظامی هم‌زمان با تشدید تنش‌های مسلحانه در غرب ایران صورت می‌گیرد.

در غرب ایران، حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)، از گروه‌های مخالف کُرد ایرانی که در منطقه حضور مسلحانه دارد، روز دوشنبه اعلام کرد که سپاه پاسداران روز یکشنبه مناطق کوهستانی و جنگلی مریوان را هدف حمله قرار داده است. به‌گفته این گروه، حمله با «دو پهپاد انتحاری آغاز شد و سپس بیش از ۳۰ گلوله خمپاره و تسلیحات سنگین به کار گرفته شد».

پژاک از تلفات جانی یا مجروح شدن افراد در این حملات خبر نداد. این گروه روز شنبه نیز به سپاه پاسداران هشدار داده بود که در صورت ادامه حملات به مواضعش، از «حق دفاع از خود» استفاده خواهد کرد.

این درگیری‌ها هم‌زمان با چندین حمله پهپادی به پایگاه‌های گروه‌های مخالف کُرد در داخل اقلیم کردستان عراق رخ داده است. روز چهارشنبه، سپاه پاسداران دو پهپاد «حدید-۱۱۰» را به سوی پایگاه‌های حزب آزادی کردستان (پاک) در نزدیکی کوه حریر، در ۷۰ کیلومتری شمال‌شرق اربیل، شلیک کرد. گزارشی از تلفات جانی این حمله منتشر نشده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.