ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طالبان می‌گویند در ۲۲ روز اخیر بیش از ۵۷۴ هزار مهاجر از ایران به افغانستان اخراج شده‌اند

وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران می‌گوید امسال حدود ۷۰۰ هزار مهاجر افغانستانی را از کشور اخراج کرده‌اند. سازمان ملل از موج گسترده اخراج مهاجران افغانستانی ابراز نگرانی کرد و خواستار فراهم‌سازی روند بازگشت «با عزت» آن‌ها شد.

احمدالله متقی، رئیس‌ اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات و مسئول اطلاعات و آگاهی عامه کمیسیون رسیدگی به مشکلات مهاجران این گروه، دوشنبه ۲۳ تیر / ۱۴ ژوئیه اعلام کرد که در ۲۲ روز اخیر ۵۷۴ هزار و ۲۴۱ مهاجر از ایران وارد افغانستان شده‌اند.

او افزود از این میان ۲۳۴ هزار و ۹۰۷ نفر داوطلبانه بازگشته‌اند و ۳۳۹ هزار و ۳۳۴ نفر به‌صورت اجباری اخراج شده‌اند.

به‌گفته متقی تنها در روز گشذته، یکشنبه ۲۲ تیر / ۱۳ ژوئیه ۲۱ هزار و ۳۷ مهاجر از ایران وارد افغانستان شدند که هفت هزار و ۷۷۵ نفر آن‌ها داوطلبانه بازگشتند و ۱۳ هزار و ۲۶۲ نفرشان به‌صورت اجباری اخراج شده‌اند.

اخراج «۷۰۰ هزار» افغانستانی از ایران

از سوی دیگر، اسکندر مؤمنی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که در سال جاری ۷۰۰ هزار نفر از «اتباع غیرمجاز» از کشور «خارج شده‌اند» و از این میان «بیش از ۷۰ درصدشان، به صورت داوطلبانه اقدام کرده‌اند».

مسئولان حکومتی ایران از پناهجویان افغانستانی‌ با عنوان «اتباع غیرمجاز» یاد می‌کنند و هیچ‌گاه از واژه «اخراج» در ارتباط با بازگرداندن آن‌ها به کشورشان اسنفاده نمی‌کنند. این در حالی است که گزارش‌های بسیاری منتشر شده است مبنی بر این‌که افغانستانی‌هایی که سال‌ها قانونی در ایران زندگی کرده و حتی ایرانی محسوب می‌شوند نیز از ایران اخراج شده‌اند. اخراج‌شدگان از هرگونه حقوق اولیه محروم هستند و حتی رهن و دستمزدهای کاری آن‌ها نیز پرداخت نمی‌شود. آن‌ها بدون سرپناه و امکانات اولیه زندگی، در نقاط مرزی با مشکلات فراوان روبه‌رو هستند.

با این حال اسکندر مؤمنی روند اخراج افغانستانی‌ها و وضعیت فعلی اردوگاه‌های مرزی را «خیلی خوب» توصیف کرده و گفته است، «منطقی و به‌دور از افراط و تفریط پیش می‌رود» و جمهوری اسلامی ایران «نگاه مهاجرستیزانه‌ای به آن‌ها» ندارد.

وزیر کشور در مورد ویدئوهای منتشرشده از وضعیت نامناسب اردوگاه‌های خروج افغان‌ها نیز گفت:

این‌ها که شما می‌بینید، نه طرفداران افغان‌ها و نه طرفدار ایران هستند و بیشتر به دنبال ایجاد التهاب هستند اما الحمدالله، فضا بسیار مناسب است.

تسریع اخراج افغان‌ها از خوزستان

روز دوشنبه همچنین کامران رومیانی، دادستان عمومی در خوزستان بر تسریع در روند انتقال و اخراج «اتباع غیرمجاز» از این استان تأکید کرد.

او در بازدید از اردوگاه نگهداری مهاجران در خوزستان گفت:

با توجه به شرایط پیش آمده اخیر در کشور، ضرورت بر این شد که سیاست‌های سختگیرانه‌تری در خصوص شناسایی، برخورد و اخراج اتباع غیرقانونی اعمال شود و می‌طلبد که در شناسایی و جمع‌آوری و طرد اتباع غیرمجاز تسریع  و سکونت مهاجران در کشور، ضابطه‌مند شود.

او افزود که روند خروج «اتباع غیرقانونی» از خوزستان هرچه سریع‌تر انجام شود.

کامران رومیانی «مهاجران غیرمجاز» را عامل افزایش جرم و ناامنی در برخی از مناطق ایران معرفی کرد.

«ایران در سیاست اخراج افغانستانی‌ها تجدیدنظر کند»

روز دوشنبه ۲۳ تیر، عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی افغانستان از دولت و مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواست تا «در سیاست اخراج اجباری گروهی مهاجران با درنظرداشت حقوق همسایگی تجدیدنظر و زمینه‌ برگشت رضاکارانه، باعزت و تدریجی مهاجران را فراهم سازند».

عبدالله با انتشار اطلاعیه‌ای گفت اوج‌گیری اخراج گروهی مهاجران افغانستانی از ایران «باعث تکلیف و مشقت مضاعف مردم ما گردیده است».

رئیس پیشین شورای مصالحه ملی افغانستان همچنین از ایران خواست که «در حفظ و برگردانیدن اموال و دارایی‌های مهاجران قبل از عودت به افغانستان توجه کنند تا از حق‌تلفی در حق مهاجران جلوگیری شود».

عبدالله عبدالله از سازمان‌های بین‌المللی، کمیساری‌های سازمان ملل در امور پناهندگان و نهادهای غیردولتی بین‌المللی و داخلی نیز درخواست کرد که با درنظرداشت حجم مشکل به کمک‌های عاجل خود برای عودت‌کنندگان بیفزایند.

سازمان ملل: بازگشت «با عزت» مهاجران

در همین حال سازمان ملل متحد روز دوشنبه با ابراز نگرانی از موج گسترده اخراج مهاجران افغانستان از کشورهای همسایه، خواستار فراهم‌سازی روند بازگشت «با عزت» شد.

سازمان ملل با انتشار گزارشی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) اعلام کرده که بیش از ۱.۶ میلیون پناه‌جو در سال جاری از ایران و پاکستان به افغانستان برگشته‌اند، رقمی که حتا از پیش‌بینی‌های سالانه نیز فراتر رفته است.

در این گزارش آمده است که ولایت‌های مرزی افغانستان، با امکانات محدود، اکنون زیر فشار شدید این موج بازگشت قرار دارند.

به‌گفته سازمان ملل، افزایش ناگهانی جمعیت در این مناطق فقر، ناامنی و بحران‌های بشری را تشدید کرده است.

عرفات جمال، نماینده سازمان ملل در امور پناهندگان، وضعیت مراکز پذیرش را بحرانی توصیف کرده و گفته است:

مهاجران خسته، سردرگم، آسیب‌دیده و ناامید وارد افغانستان می‌شوند؛ در گرمای ۴۰ درجه در محوطه‌های شلوغ دراز می‌کشند و منتظر کمک هستند.

سازمان ملل افزوده است که تنها ۲۸ درصد از بودجه مورد نیاز تأمین شده و با وجود تلاش‌های سازمان ملل برای تأمین غذا، آب و خدمات بهداشتی، کمبود شدید بودجه روند کمک‌رسانی را مختل کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.