ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیش از ۱۰۰ سازمان غیردولتی نسبت به «قحطی گسترده» در غزه هشدار دادند

پزشکان بدون مرز، عفو بین‌الملل، آکسفام و ده‌ها نهاد غیردولتی دیگر خواستار آتش‌بس فوری، گشایش تمام گذرگاه‌های زمینی و آزادی ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه شدند.

بیش از ۱۰۰ سازمان غیردولتی روز چهارشنبه یکم مرداد / ۲۳ ژوئیه هشدار دادند که «قحطی گسترده‌ای» در نوار غزه در حال گسترش است.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، اسرائیل با افزایش فشار بین‌المللی در مورد وضعیت فاجعه‌بار انسانی در غزه که بیش از ۲۱ ماه درگیر جنگ بوده، مواجه است. دولت اسرائیل در اواخر ماه مه، محاصره کاملی را که در اوایل ماه مارس بر غزه اعمال کرده بود و منجر به کمبودهای بسیار جدی در مواد غذایی، دارو و سایر اقلام ضروری شده بود، به‌طور جزئی کاهش داد.

نهادهای غیردولتی، از جمله پزشکان بدون مرز، چندین شعبه از پزشکان جهان و صلیب سرخ، عفو بین‌الملل و آکسفام بین‌الملل، در بیانیه‌ای اعلام کردند:

در حالی که قحطی وسیعی در نوار غزه گسترش می‌یابد، همکاران ما و افرادی که به آن‌ها کمک می‌کنیم از بین می‌روند.

این سازمان‌ها خواستار آتش‌بس فوری، گشایش تمام گذرگاه‌های زمینی و آزادی عبور و مرور کمک‌های بشردوستانه در غزه شدند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ارتش اسرائیل را متهم کرده است که از اواخر ماه مه بیش از یک‌هزار نفر از مردم غزه را که به‌دنبال دریافت کمک‌های بشردوستانه بودند، کشته است. اکثریت قریب به اتفاق این افراد در نزدیکی مراکز «بنیاد بشردوستانه غزه» (GHF) کشته شده‌اند، سازمانی که توسط ایالات متحده آمریکا و اسرائیل با بودجه نامشخص حمایت می‌شود.

محدودیت‌های متعدد برای کمک‌های بشردوستانه

اسرائیل نیز به‌نوبه خود، حماس را متهم می‌کند که از رنج غیرنظامیان، از جمله با سرقت غذای توزیع‌شده برای فروش آن با قیمت‌های گزاف یا تیراندازی به افرادی که منتظر کمک هستند، سوءاستفاده می‌کند.

«بنیاد بشردوستانه غزه» هم مسئولیت وضعیت انسانی را برعهده حماس می‌داند، که حمله بی‌سابقه آن به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، جنگ را آغاز کرد.

مقام‌های اسرائیلی به‌طور مرتب ادعا می‌کنند که به مقادیر قابل توجهی از کمک‌ها اجازه عبور می‌دهند، اما نهاد‌های غیردولتی محدودیت‌های متعدد در این زمینه را محکوم می‌کنند. این نهادها می‌گویند:

درست در خارج از غزه، در انبارها – و حتی در داخل – هزاران تُن غذا، آب آشامیدنی، لوازم پزشکی، لوازم سرپناه و سوخت بلااستفاده باقی مانده است، زیرا سازمان‌های بشردوست از دسترسی یا تحویل آن‌ها منع می‌شوند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز گذشته، سه‌شنبه ۳۱ تیر / ۲۲ ژوئیه گفت:

کافی است به وحشتی که در غزه در حال وقوع است، با سطحی از مرگ و تخریب که در تاریخ اخیر بی‌سابقه است، نگاه کنیم. سوءتغذیه در حال انفجار است. قحطی به تمام درها می‌کوبد.

روز سه‌شنبه در شهر غزه (شمال سرزمین فلسطینی)، محمد ابو سلمیه، مدیر بیمارستان الشفا، اعلام کرد که «۲۱ کودک ظرف ۷۲ ساعت در چندین بیمارستان، از جمله بیمارستان او، بر اثر سوءتغذیه یا گرسنگی جان باخته‌اند.» او افزود: «در هر لحظه، موارد جدیدی به بیمارستان‌ها می‌رسند.»

در بیمارستان ناصر (جنوب نوار غزه)، تصاویر خبرگزاری فرانسه والدینی را نشان می‌داد که بر جسد پسر ۱۴ ساله‌شان، عبدالجاوید الغلبان، که از گرسنگی مرده بود و جسد اسکلتی او تازه در کفن پیچیده شده بود، گریه می‌کردند.

در این رابطه، استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه، این هفته به مقصدی اروپایی نامشخص سفر می‌کند. به‌گفته مقام‌های آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، ویتکاف ممکن است پس از آن به خاورمیانه سفر کند. به‌گفته تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه، هدف او دستیابی به «آتش‌بس جدید، و همچنین ایجاد یک گذرگاه بشردوستانه برای ارسال کمک‌ها» است. آخرین مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس برای آتش‌بس پیشرفتی نداشته است.

روز دوشنبه ۳۰ تیر / ۲۱ ژوئیه ۲۵ کشور از جمله فرانسه و بریتانیا با انتشار بیانیه‌ای مشترک خواستار پایان فوری جنگ در نوار غزه شدند.

حمله ۷ اکتبر در سمت اسرائیل منجر به کشته شدن یک‌هزار و ۲۱۹ نفر، که اکثراً غیرنظامی بودند، شد. این آمار بر اساس اطلاعات رسمی و توسط خبرگزاری فرانسه تهیه شده است. از ۲۵۱ نفر ربوده شده در آن روز، ۴۹ نفر هنوز در غزه گروگان هستند، که ۲۷ نفر توسط ارتش کشته اعلام شده‌اند.

حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه جان ۵۹ هزار و ۱۰۶ نفر را گرفته است که اکثریت آن‌ها غیرنظامی هستند. این آمار توسط وزارت بهداشت غزه اعلام شده و سازمان ملل آن را قابل اعتماد می‌داند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.