ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رویترز: نشست استانبول عمدتاً بر «مکانیسم ماشه» متمرکز خواهد بود

فرانسه، بریتانیا و آلمان برای نخستین بار پس از حملات اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، مذاکرات حضوری با ایران خواهند داشت. هدف این مذاکرات سنجش تمایل تهران به مصالحه برای جلوگیری از اعمال تحریم‌هاست.

در آستانه برگزاری مذاکرات روز جمعه ۳ مرداد / ۲۵ ژوئیه میان هیئت‌های نمایندگی ایران و بریتانیا، فرانسه و آلمان، خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است که دیپلمات‌های اروپایی و ایرانی می‌گویند در حال حاضر چشم‌اندازی برای بازگشت ایران به میز مذاکره با آمریکا وجود ندارد.

اما اروپایی‌ها می‌گویند مذاکرات باید از سر گرفته شود؛ چرا که بازرسی‌ها از تأسیسات هسته‌ای توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) متوقف شده و مهلت ۱۸ اکتبر برای انقضای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) نزدیک می‌شود.

اروپایی‌هاهمچنین خواهان پاسخ‌های ایران درباره محل نگهداری ۴۰۰ کیلوگرم (۸۸۰ پوند) اورانیوم با غنای بالا نزدیک به درجه تسلیحاتی هستند که از زمان حملات ماه گذشته محل آن نامشخص است.

یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان، در یک نشست مطبوعاتی در پاریس در ۲۷ تیر / ۱۸ ژوئیه گفت:

ما مصمم هستیم که برای رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک هر کاری انجام دهیم.

 مکانیسم ماشه یا تمدید اجرای آن؟

رویترز نوشته است که بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که توافق ۲۰۱۵ را تأیید می‌کند، تحریم‌های سازمان ملل می‌تواند قبل از انقضای توافق دوباره اعمال شود - فرآیندی که حدود ۳۰ روز طول می‌کشد.

سه کشور اروپایی موسوم به E3 که نمی‌خواهند با انقضای توافق، نفوذ خود را از دست بدهند، هشدار داده‌اند که در صورت عدم دستیابی به یک توافق هسته‌ای جدید، «مکانیسم ماشه» را فعال خواهند کرد. این مکانیسم تمامی تحریم‌های قبلی سازمان ملل علیه ایران، از جمله در بخش‌های نفت، بانکداری و دفاعی را بازمی‌گرداند.

با توجه به این‌که روسیه - متحد ایران - در ماه اکتبر ریاست شورای امنیت را برعهده می‌گیرد، سه کشور اروپایی اعلام کرده‌اند که آخرین فرصت برای فعال کردن مجدد تحریم‌ها، پایان ماه اوت خواهد بود.

سه دیپلمات اروپایی، یک دیپلمات منطقه‌ای و یک دیپلمات ایرانی به رویترز گفته‌اند که نشست استانبول عمدتاً بر موضوع «مکانیسم ماشه» تمرکز خواهد داشت. آن‌ها گفتند که بریتانیا، فرانسه و آلمان امکان تمدید اجرای «مکانیسم ماشه» را تا شش ماه به ایران پیشنهاد خواهند داد.

در مقابل، ایران باید تعهداتی در مورد مسائل کلیدی از جمله مذاکرات احتمالی با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پاسخگویی درباره ذخایر اورانیوم با غنای بالای خود ارائه دهد.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران که در استانبول حضور خواهد داشت، روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در سازمان ملل گفت که تهران با بازدید یک تیم فنی از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته‌های آتی موافقت کرده است.

او هشدار داد که فعال شدن «مکانیسم ماشه» با واکنش شدید تهران مواجه خواهد شد. ایران پیش از این تهدید کرده بود که در این مورد از پیمان عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) خارج خواهد شد.

غریب‌آبادی افزود که درباره احتمال تمدید اجرای «مکانیسم ماشه» چیزهایی شنیده است. او گفت:

بحث درباره موضوع تمدید در حال حاضر بسیار زود است. ما تقریباً سه ماه تا مهلت ۱۸ اکتبر فرصت داریم.

یک مقام دولت آمریکا که نخواست نامش فاش شود، در پاسخ به این پرسش که آیا واشنگتن در مورد اعمال مجدد تحریم‌ها با سه کشور اروپایی در حال گفت‌وگو است، گفت که ایالات متحده با این کشورها «هماهنگ» است، اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.

چهار منبع به رویترز گفتند که ران درمر، وزیر امور استراتژیک اسرائیل، روز پنج‌شنبه ۲ مرداد / ۲۴ ژوئیه در پاریس بود و قرار است با مقام‌های فرانسوی برای گفت‌وگو در مورد موضوعات مختلف، از جمله ایران، دیدار کند.

بریتانیا، فرانسه و آلمان، به‌همراه چین و روسیه، طرف‌های باقی‌مانده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ هستند که ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد. این توافق در ازای محدودیت‌هایی بر برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها را لغو کرد.

پیش از حملات هوایی ماه ژوئن به ایران، ایالات متحده پنج دور مذاکره با جمهوری اسلامی انجام داده بود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود که این حملات برنامه هسته‌ای ایران را که واشنگتن و متحدش اسرائیل آن را برای دستیابی به بمب هسته‌ای می‌دانند، «نابود» کرده است. ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای را تکذیب می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.