ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مذاکرات «صریح» ایران و اروپا برگزار شد ـ رایزنی‌ها ادامه خواهد داشت

جمهوری اسلامی اعلام کرد که پس از گفت‌وگوهای «جدی، صریح و مفصل» در استانبول، به مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های اروپایی ادامه خواهد داد. نتیجه‌ خاصی از مذاکرات استانبول به‌دست نیامد.

به‌گزارش رویترز، هیئت‌هایی از اتحادیه اروپا و گروه موسوم به E3 متشکل از فرانسه، بریتانیا و آلمان جمعه ۳ مرداد / ۲۵ ژوئیه حدود چهار ساعت در کنسولگری ایران در استانبول با همتایان ایرانی خود دیدار کردند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد اعلام کرد که این مذاکرات می‌تواند راهی برای از سرگیری بازرسی‌ها در ایران فراهم کند.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران، پس از برگزاری نشست استانبول، این مذاکرات را «جدی، صریح و مفصل» عنوان کرد و گفت دو طرف ایده‌های مشخصی در مورد رفع تحریم‌ها و موضوع هسته‌ای ارائه کرده‌اند.

غریب‌آبادی گفت:

ضمن انتقاد جدی از مواضع آن‌ها در مورد جنگ تجاوزکارانه اخیر علیه مردم ما، مواضع اصولی خود، از جمله در مورد مکانیسم [ماشه] موسوم به اسنپ‌بک را توضیح دادیم.

او افزود: «توافق شد که رایزنی‌ها در این زمینه ادامه یابد.»

سه کشور اروپایی به‌همراه چین و روسیه، طرف‌های باقی‌مانده در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) هستند که ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد. این توافق تحریم‌ها علیه ایران را در ازای محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای آن لغو می‌کرد.

پیش از نشست استانبول، ایران پیشنهادهایی مبنی بر تمدید قطعنامه سازمان ملل مبنی بر مهار برنامه هسته‌ای ایران که توافق سال ۲۰۱۵ را تأیید می‌کند و در آستانه انقضا قرار دارد، رد کرد.

مهلت ۲۶ مهر / ۱۸ اکتبر سال جاری، تاریخ انقضای قطعنامه سازمان ملل به سرعت نزدیک می‌شود. در آن زمان، تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران لغو خواهد شد، مگر این‌که «مکانیسم ماشه» دست‌کم ۳۰ روز قبل فعال شود. این مکانیسم تمامی تحریم‌های قبلی سازمان ملل علیه ایران، از جمله در بخش‌های نفت، بانکداری و دفاعی را بازمی‌گرداند.

برای این‌که این اتفاق بیفتد، سه کشور اروپایی مهلت پایان ماه اوت را برای احیای دیپلماسی تعیین کرده‌اند. دیپلمات‌ها می‌گویند اگر ایران گام‌های مشخصی بردارد و آن‌ها را متقاعد کند این ضرب‌الاجل را تا شش ماه تمدید می‌کنند.

اروپایی‌ها از ایران تعهدات هسته‌ای می‌خواهند

ایران باید در مورد مسائل کلیدی از جمله مذاکرات احتمالی با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی  و پاسخ درباره ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با غنای بالا نزدیک به درجه تسلیحاتی، که محل نگهداری آن از زمان حملات ماه گذشته اسرائیل و آمریکا نامعلوم است، تعهداتی بدهد.

پیش از مذاکرات استانبول، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود که تهران صحبت از تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را «بی‌معنی و بی‌اساس» می‌داند. او روز جمعه گفت:

«هیچ توجیهی برای عدم خروج موضوع هسته‌ای ایران از دستور کار شورای امنیت در موعد مقرر وجود ندارد. ضمن این‌که سه کشور اروپایی اساساً به‌دلیل مواضع و عملکردهای خود در قبال تعهداتشان در برجام، هیچ اهلیت و حقی برای توسل به چنین سازوکاری ندارند.»

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار امیدواری کرد که بازرسی‌هسته‌ای این آژانس در ایران امسال از سر گرفته شود و اکنون بحث در مورد جزئیات فنی مهم است.

او در سنگاپور به خبرنگاران گفت:

ما باید در مورد این‌که به کجا و چگونه باید برویم، به توافق برسیم. ما باید به ایران در مورد این‌که چه اقدامات احتیاطی را باید در نظر بگیرد، گوش دهیم.

کاظم غریب‌آبادی چهارشنبه یکم مرداد / ۲۳ ژوئیه در جریان دیدار از نیویورک اعلام کرد که ایران با سفر یک تیم فنی از نهاد ناظر هسته‌ای سازمان ملل در هفته‌های آینده موافقت کرده است.

پیش از حملات هوایی ماه ژوئن به ایران، ایالات متحده پنج دور مذاکره با جمهوری اسلامی انجام داده بود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود که این حملات برنامه هسته‌ای ایران را که واشنگتن و متحدش اسرائیل آن را برای دستیابی به بمب هسته‌ای می‌دانند، «نابود» کرده است.

با این حال، شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز به‌نقل از مقامات فعلی و سابق آمریکا گزارش داد که ارزیابی‌های بعدی دادند که این حملات بیشتر یکی از سه سایت هسته‌ای ایران را تخریب کرده است و دو سایت دیگر به این شدت آسیب ندیده‌اند.

ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند و می‌گوید برنامه هسته‌ای آن تنها برای اهداف غیرنظامی است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.