ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نود و سومین هفته کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»؛ تنها ۸ درصد اعدام‌ها از سوی منابع رسمی اعلام می‌شود

در حالی که تنها در دوازده روز نخست آبان‌ماه دست‌کم ۷۶ زندانی در زندان‌های مختلف کشور اعدام شده‌اند، زندانیان در ۵۴ زندان سراسر ایران با برگزاری اعتصاب هفتگی خود، بار دیگر اعتراضشان را به تداوم اعدام‌ها اعلام کردند.

پس از اعتصاب یک‌هفته‌ای زندانیان واحد دو زندان قزلحصار در اعتراض به انتقال ۱۶ زندانی برای اجرای حکم اعدام، ماشین اعدام در ایران همچنان بی‌وقفه به کار خود ادامه می‌دهد. تنها در دوازده روز نخست آبان‌ماه، دست‌کم ۷۶ زندانی در زندان‌های مختلف کشور اعدام شده‌اند؛ آماری هولناک که از شدت و شتاب بی‌سابقه موج جدید اعدام‌ها حکایت دارد.
در مهرماه ۱۴۰۴، ۲۸۳ نفر از جمله هفت زندانی سیاسی، هفت زن و دو کودک‌مجرم به دار آویخته شدند؛ آماری که این ماه را به یکی از خونین‌ترین ماه‌های چند دهه اخیر بدل کرده است.

این موج اعدام‌ها در حالی ادامه دارد که گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران، مای ساتو، و رئیس هیأت بین‌المللی حقیقت‌یاب، سارا حسین، در نشست اخیر کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، نسبت به نقض گسترده حق زندگی در ایران هشدار دادند. به گفته‌ی آن‌ها، تنها هشت درصد از اعدام‌ها در ایران از سوی منابع رسمی اعلام می‌شود و بسیاری از آن‌ها در سکوت و پنهان‌کاری مطلق انجام می‌گیرند.

بر اساس تازه‌ترین گزارش سازمان عفو بین‌الملل، شمار اعدام‌ها در ایران در سال ۲۰۲۵ از مرز ۱۳۰۰ مورد گذشته است؛ رقمی تکان‌دهنده که بار دیگر ایران را در صدر فهرست جهانی کشورهایی با بالاترین آمار اعدام قرار می‌دهد.

اقلیت‌های ملی آماج اصلی سیاست مرگ جمهوری اسلامی هستند. سازمان حقوق بشر هانا در گزارش ماه اکتبر خود اعلام کرد که تنها در یک ماه گذشته، ۲۹ شهروند کُرد در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند و از ابتدای سال جاری تاکنون دست‌کم ۷۰۰ شهروند کُرد بازداشت شده‌اند. هم‌زمان، روزنامه گاردین در گزارشی مورخ ۱۲ آبان (۳ نوامبر) از خطر اعدام برای گُلی کوهکن، کودک‌همسر بلوچ، خبر داد که به‌دلیل قتل همسر آزارگر خود در آستانه اجرای حکم اعدام قرار دارد.

نه به اعدام: از زندان تا خیابان

در برابر این موج کشتار حکومتی، مقاومت و اعتراض نیز در حال گسترش است. اعضای کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در پنجاه‌وچهار زندان سراسر کشور امروز اعتصاب هفتگی خود را ادامه دادند؛ اعتصابی که به هفته نود و سوم رسیده است. آن‌ها از زندانیان، به‌ویژه محکومان به اعدام، خواسته‌اند در برابر این حکم ظالمانه سکوت نکنند. همچنین از خانواده‌ها و مردم خواسته‌اند با انتشار نام محکومان به اعدام و با فریاد «نه به اعدام» در کوچه و خیابان‌ها، اجازه ندهند این جنایت در خاموشی ادامه یابد.

فریاد «نه به اعدام» امروز محدود به دیوارهای زندان نیست. در هفته گذشته، بازنشستگان کرمانشاه در اعتراضات خود شعارهایی چون «اجرای حکم اعدام خیانت است به قرآن»، «ایران بدون اعدام» و «احکام گشت و اعدام، نابود باید گردد!» سر دادند.

همچنین در نتیجه‌ی فشارهای اجتماعی و مقاومت مدنی، حکم اعدام شریفه محمدی، فعال کارگری و عضو «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری»، بنا به گفته‌ی وکیل او در ۷ آبان، با یک درجه تخفیف به حبس درجه یک (۳۰ سال زندان) تبدیل شد.

در همین زمینه:‌

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.