ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح صلح احتمالی آمریکا برای اوکراین، کی‌یف و بروکسل را نگران کرد

بر اساس طرح ادعایی، اوکراین باید از قلمروهایی چشم‌پوشی کند، ارتش خود را کوچک کند و تسلیحات دوربرد را تحویل دهد؛ خواسته‌هایی که به تسلیم نزدیک است. روسیه همچنان خواهان قلمروهای بیشتری است.

طرح صلح جدید و ادعایی ایالات متحده آمریکا برای اوکراین، نگرانی عمیقی را در کی‌یف برانگیخته است. یک مقام ارشد اوکراینی در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تأیید کرد که واشنگتن پیشنهادی را ارسال کرده که شامل امتیازات گسترده‌ای به روسیه است.

این امتیازات شامل به‌رسمیت شناختن قلمروهای تحت اشغال روسیه از جمله کریمه، چشم‌پوشی از قلمرو در مناطق دیگر و کاهش شدید ارتش اوکراین به ۴۰۰ هزار سرباز است.

همچنین قرار است اوکراین تمام تسلیحات دوربرد خود را برای تأمین منافع امنیتی مسکو تحویل دهد.

به‌گفته این مقام، این طرح حاوی «حداکثر خواسته‌های روسیه» است. کی‌یف همواره تأکید کرده که چنین شرایطی قابل قبول نیست و به‌منزله تسلیم است. همچنین مشخص نیست که مسکو در مقابل چه تعهداتی را باید بپذیرد. از سوی دیگر، دولت کی‌یف اعلام کرده که منشأ این پیشنهاد «نامشخص» است و تردید دارد که واقعاً از محافل اطراف ترامپ نشأت گرفته باشد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه ۲۹ آبان / ۲۰ نوامبر به گزارش‌های مربوط به طرح صلح جدید ادعایی برای اوکراین، واکنشی مبهم نشان داد. روبیو اعلام کرد که در حال کار بر روی فهرستی از ایده‌های ممکن هستند.

روبیو تأکید کرد که اصولاً هر دو طرف باید برای رسیدن به یک صلح پایدار، امتیازاتی بدهند.

کرملین نیز موضع خود را مجدداً تأیید کرد: هر طرح صلحی باید بنا به درک روسیه، به علل ریشه‌ای درگیری بپردازد. کرملین اعلام کرد که تماس‌هایی با ایالات متحده وجود دارد، اما مذاکراتی در مورد چنین طرحی در جریان نیست.

گمانه‌زنی‌ها و واکنش‌های بین‌المللی

افزون بر این، وب‌سایت خبری «آکسیوس» گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا آمادگی دارد تا به اروپا و اوکراین ضمانت‌های امنیتی بدهد؛ البته تنها در صورتی که مناطق بیشتری از شرق اوکراین که در حال حاضر تحت کنترل این کشور نیست، به روسیه واگذار شود.

چندین رسانه آمریکایی پیش از این از مذاکرات مخفی بین واشنگتن و مسکو و یک طرح ۲۸ ماده‌ای خبر داده بودند.

کاخ سفید و کرملین از اظهار نظر در این‌باره خودداری کردند.

اتحادیه اروپا می‌خواهد در تصمیم‌گیری شریک باشد

طرح ۲۸ ماده‌ای دونالد ترامپ برای جنگ در اوکراین، در میان وزیران خارجه اتحادیه اروپا سرخوردگی ایجاد کرده است اما هیچ ابتکار عمل مستقلی از سوی آن‌ها دیده نمی‌شود.

در واقع، وزیران خارجه اتحادیه اروپا قصد داشتند روز پنج‌شنبه در بروکسل در مورد «ناوگان سایه» روسیه صحبت کنند و راه‌های افزایش فشار بر مسکو را به بحث بگذارند. اما خودشان تحت فشار قرار گرفتند. گزارش‌ها درباره طرح صلح جدید و ادعایی آمریکا برای اوکراین، بار دیگر نشان داد که ایالات متحده و روسیه در مسائل جنگ و صلح، اتحادیه اروپا را نادیده می‌گیرند.

نارضایتی شدید در بروکسل

نارضایتی در بروکسل زیاد بود. به عقیده وزیران خارجه اروپا، رئیس‌جمهور آمریکا، نمی‌تواند بدون توجه به نظر اروپایی‌ها تصمیم بگیرد. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «برای این‌که هر طرح صلحی کارساز باشد، اوکراینی‌ها و اروپایی‌ها باید همراه باشند.» افزون بر این، ابتدا باید سلاح‌ها خاموش شوند، که تا کنون این اتفاق رخ نداده است.

یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان، نیز اظهارات مشابهی داشت. این سیاستمدار حزب دموکرات مسیحی (CDU) گفت که طرح‌های صلح «فقط می‌تواند با اوکراین مورد بحث و مذاکره قرار گیرد.» او همچنین شرط مذاکرات را این دانست که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، «به جنگ تجاوزکارانه خود علیه اوکراین پایان دهد و آتش‌بس بدون هیچ پیش‌شرطی برقرار شود».

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، تأکید کرد که هرگونه توافق صلح احتمالی در اوکراین نباید به معنای «تسلیم» برای کی‌یف باشد. او گفت مذاکرات باید «با آتش‌بس» در خط مقدم آغاز شود تا «مذاکرات منظم درباره مسئله قلمروها و امنیت» امکان‌پذیر شود. این موضعی است که فرانسه و اتحادیه اروپا مدت‌هاست دنبال می‌کنند، اما تا کنون بیهوده بوده است.

تحریم‌ها به جای دیپلماسی

روسیه و آمریکا بارها خواسته‌های اروپایی‌ها را نادیده گرفته‌اند. این امر به‌طور قابل درکی باعث سرخوردگی در بروکسل می‌شود. اما برعکس، اتحادیه اروپا نیز تا کنون هیچ تلاشی برای مشارکت در مذاکرات صلح نکرده است. کالاس و دیپلمات‌های او در مذاکرات بی‌نتیجه اولیه در بهار گذشته در استانبول شرکت نکردند، و همچنین در آخرین تلاش‌ها برای احیای فرآیند استانبول غایب بودند.

بروکسل به جای دیپلماسی، بر تحریم‌ها تمرکز کرده است. اتحادیه اروپا تاکنون ۱۹ بسته تحریمی را تصویب کرده است. آخرین بسته شامل اقدامات سخت‌گیرانه‌تری علیه «ناوگان سایه» روسیه بود که مسکو از طریق آن تحریم‌های نفتی جزئی غرب را دور می‌زند. وادفول ابراز تأسف کرد: «فعالیت‌های ناوگان سایه، تمام تلاش‌های ما برای تحریم را که قرار است پوتین را به میز مذاکره بکشاند، خنثی می‌کند.»

ادامه حملات روسیه

در حالی که گمانه‌زنی‌های دیپلماتیک ادامه دارد، روسیه حملات گسترده خود به شهرهای اوکراین را از سر گرفت. ترنوپیل به‌شدت آسیب دید، طبق گزارش خدمات اورژانس اوکراین، ۲۶ نفر، از جمله سه کودک، کشته و ۹۲ نفر دیگر زخمی شدند. فولکر تورک، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، از حجم تلفات غیرنظامی «وحشت‌زده» شد.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین برای گفت‌وگو با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، به این کشور سفر کرد، در حالی که هیئت بلندپایه‌ای از پنتاگون به‌رهبری دانیل دریسکول، معاون نیروی زمینی وزارت جنگ ایالات متحده در کی‌یف گزینه‌های احتمالی برای حل‌وفصل جنگ را بررسی کردند. الکساندر سیرسکی، فرمانده ارتش اوکراین، از «تبادل نظر سازنده» صحبت کرد.

طرح ترامپ، زمین‌لرزه سیاسی

از نظر بسیاری از صاحب‌نظران اروپایی، طرح صلح ادعایی آمریکا کم‌تر از یک زمین‌لرزه سیاسی نیست. اگر اوکراین قرار باشد از قلمرو خود چشم‌پوشی کند، ارتش خود را نصف کند و موشک‌های خود را تحویل دهد، این به‌معنای صلح نیست، بلکه به معنای آسیب‌پذیری اوکراین و پیروزی پوتین است. چنین پیشنهادی به روسیه پاداش می‌دهد، قوانین بین‌المللی را به سخره می‌گیرد و میلیون‌ها اوکراینی را که تحت اشغال رنج می‌برند، بی‌حقوق می‌کند.

از این منظر، آمادگی ادعایی ترامپ برای واگذاری قلمروهای بیشتر به روسیه، یک شکست دیپلماتیک است. زیرا کسی که در ازای «ضمانت‌های امنیتی» قلمرو معامله می‌کند، جنگ را به‌عنوان معامله تجاری می‌پذیرد. این می‌تواند الگوی فاجعه‌باری برای مستبدان در سراسر جهان باشد. کی‌یف می‌داند چه چیزی در خطر است: هر گونه تغییر مرزها تحت فشار، صلح در اروپا را برای دهه‌ها به خطر می‌اندازد. اکنون این گمان قوی وجود دارد که به جای دیپلماسی جدی، مسیری پُرپیچ‌وخم بین مسکو و کی‌یف در جریان است، در حالی‌که بمب‌های روسیه همچنان خانه‌های مسکونی را ویران می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.