ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیستمین سالگردمان را با ما جشن بگیرید و به رسانه خودتان هدیه تولد دهید!
بیستمین سالگردمان را با ما جشن بگیرید و به رسانه خودتان هدیه تولد دهید!
USD EUR / All

ارزش پول ملی ایران به پایین‌ترین سطح خود رسید

اقتصاد ایران همچنان در حال سقوط است. در سال ۲۰۱۸ هر دلار ۵۵ هزار تومان بود. اکنون دلار به ۱۲۵ هزار تومان رسیده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی به‌نقل از خبرگزاری‌های ایران نوشت که ارزش پول ملی ایران در روز دوشنبه ۱۷ آذر / ۸ دسامبر به پایین‌ترین سطح خود در تاریخ رسید و در بازار آزاد قیمت هر دلار آمریکا نزدیک به ۱۲۵ هزار تومان معامله شد.

بنا به این گزارش در سال ۲۰۱۸، زمانی که تحریم‌های آمریکا علیه ایران توسط دولت اول ترامپ دوباره اعمال شد، هر دلار ۵۵ هزار تومان بود.

رسانه‌های ایران سیاست‌های اخیر آزادسازی اقتصادی دولت را عامل افزایش فشار بر بازار آزاد دانستند.

بازار آزاد جایی است که مردم عادی ایران ارز خارجی می‌خرند، در حالی که کسب‌وکارها معمولاً از نرخ‌های تعیین‌شده توسط دولت استفاده می‌کنند.

با این حال، طبق گزارش خبرگزاری فارس، تصمیم اخیر دولت برای دادن مجوز به واردکنندگان جهت استفاده از بازار آزاد برای واردات کالاهای اساسی، فشار بر بازار را افزایش داده و قیمت دلار را بالا برده است. بر اساس این مصوبه، واردات مجموعه‌ای از کالاهای اساسی شامل برنج، روغن نباتی، حبوبات، گوشت قرمز، جو، ذرت و کنجاله از طریق استان‌های مرزی، بدون نیاز به انتقال ارز و با ثبت سفارش یا ثبت آماری امکان‌پذیر شده است.

اقتصاد ایران در معرض رکود قرار دارد، و بانک جهانی پیش‌بینی کرده است که اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۵، ۱.۷ درصد و در سال ۲۰۲۶، ۲.۸ درصد کوچک شود. این خطر با افزایش تورم تشدید می‌شود. براساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه مهرماه سال جاری، رشد ۴۸,۶ درصدی داشته است. این بدان معناست که خانوارها برای تهیه همان سبد کالا و خدمات نسبت به مهر سال گذشته تقریباً ۵۰ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند.

با وجود فشارهای تورمی، دولت ایران نرخ بنزین را به ۵۰۰۰ تومان برای «کارت اضطراری» جایگاه‌ها افزایش داده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند

    سال 2018 دلار تقربا 15000تومان بود