ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ به رهبران کشورهای اسلامی: ایران را منزوی کنید

دونالد ترامپ، در سخنرانی خود برای ائتلافی از رهبران کشورهای اسلامی نزدیک به عربستان، به ایران حمله لفظی کرد و این کشور را بی‌ثبات‌کننده منطقه و حامی تروریسم خواند.

دونالد ترامپ در سخنرانی خود برای ائتلافی از رهبران کشورهای اسلامی نزدیک به عربستان به ایران حمله لفظی کرد و این کشور را بی‌ثبات‌کننده منطقه و حامی تروریسم خواند. ملک سلمان، پادشاه عربستان هم در سخنرانی‌ای کوتاه در حاشیه صحبت‌های ترامپ به ایران حمله لفظی کرد.

ملک سلمان، دونالد ترامپ را پیش از سخنرانی همراهی می‌کند - عکس از خبرگزاری فرانسه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده در سخنرانی عصر ۲۱ مه/۳۱ اردیبهشت خود برای ۴۰ تن  از رهبران کشورهای اسلامی، ایران را به اسلام افراطی پیوند زد و گفت که ایران عامل «گسترش تخریب و هرج‌ومرج» در منطقه است.

ملک سلمان هم  که در طول سخنرانی در کنار ترامپ نشسته بود با زبانی تند گفت: «رژیم ایران کماکان سرنیزه تروریسم جهانی بوده است.»

مقامات جمهوری اسلامی ایران به این همایش که عربستان آن را در ریاض برگزار کرد دعوت نشده بودند. اما محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین که فردا با ترامپ در اسرائیل دیدار دارد، در جمعیت مخاطب سخنرانی رئیس‌جمهوری آمریکا حاضر بود.

سخنرانی ترامپ به‌طور کلی در مورد اسلام افراطی و ایجاد دوگانه اسلام خوب و اسلام بد بود. در این دوگانه گروه‌های افراطی سنی مانند گروه دولت اسلامی (داعش) و ایران در سمت اسلام بد قرار گرفتند.

ترامپ در این سخنرانی فلسفه سیاسی نوع رابطه خود با جهان اسلام را مشخص بیان کرد. او گفت با اسلام سر جنگ ندارند: «این یک جنگ بین ادیان مختلف، فرقه‌های مختلف، و یا تمدن‌های مختلف نیست؛ [بلکه] جنگی با جنایتکاران وحشی است که به دنبال محو زندگی انسان و مردم نجیب از همه ادیان هستند؛ ... این جنگ بین خیر و شر است.»

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین به‌طور مشخص گفت که رابطه سیاسی‌اش با بقیه کشورها بر اساس منافع مشترک است: «ما نیامده‌ایم اینجا به افراد بگوییم که چگونه زندگی کنند... یا چگونه پرستش کنند. ما اینجا برای ارائه همکاری بر اساس منافع و ارزش‌های مشترک هستیم.»

درخواست انزوای سیاسی ایران

ایران در تمام طول سخنرانی ترامپ همچنان در محور شرارت قرار داشت اما ترامپ نهایت گفت که برای او صلح مهم‌تر از جنگ است. او از رهبران کشورهای اسلامی که مخاطب سخنرانی‌اش بودند و دیگر کشورهای جهان خواست مادامی‌که ایران در روند ایجاد صلح مشارکت نکند، به منزوی کردن این کشور کمک کنند: «چشم‌انداز ما از صلح، امنیت و رفاه در این منطقه و در جهان است.»

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «از لبنان تا عراق، تا یمن، ایران، تروریست‌ها، شبه‌نظامیان و دیگر گروه‌های افراطی را آموزش می‌دهد، به آنها پول و سلاح می‌دهد که موجب گسترش تخریب و هرج‌ومرج در سراسر منطقه است. برای چند دهه، ایران آتش درگیری‌های فرقه‌ای و تروریسم را دامن زده است.»

ترامپ همچنین حضور ایران در سوریه و همکاری‌هایش با رژیم بشار اسد را مورد انتقاد قرار داد و ایران را «شریک جرم» اسد معرفی کرد.

او در نهایت گفت: «تا زمانی که ایران حاضر نیست در ایجاد صلح مشارکت کند، همه ملت‌ها باید باهم همکاری کنند تا ایران را منزوی کنند.»

ترامپ در سخرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به موضوع حقوق بشر نکرد، اما به سنت دیگر رهبران ایالات متحده آمریکا مردم ایران را از حکومت ایران جدا کرد: «ایران تاریخ و فرهنگ غنی‌ای دارد. اما مردم ایران ناچار شده‌اند که مشقات و سختی‌های زیادی را به خاطر رهبرانی که به دنبال جنگ و ترور هستند، تحمل کنند.»

حمله شدید ترامپ به ایران درست یک روز پس از پیروزی حسن روحانی در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری و با وعده تعامل با جهان است.

در روزی که نتیجه انتخابات ایران مشخص شد، آمریکا یک قرارد ۱۱۰ میلیارد دلاری تسلیحاتی با عربستان بست که به موجب آن سیستم دفاع موشکی پیشرفته‌ای که دولت بارک اوباما حاضر نبود به عربستان بفروشد به این کشور فروخته شد.

ترامپ در سخنرانی حمله به ایران از ملک سلمان برای «ایجاد این لحظه بزرگ در تاریخ» و همچنین «برای سرمایه‌گذاری عظیم در صنعت و شغل آمریکا» تشکر کرد.

یک روز پیش از این سخنرانی، رئیس‌جمهوری آمریکا با رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض دیدار کرده بود. او همچنین با رهبران بحرین، کویت، عمان، قطر و امارات متحده عربی هم خصوصی جلسه داشت. پس از عربستان،  ترامپ به اسرائیل خواهد رفت و قرار است هم با دولت اسرائیل و هم با تشکیلات خودگردان فلسطین جلسات خصوصی و مشترک داشته باشد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.