ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تأیید حکم اعدام سه متهم ۱۷ و ۱۸ ساله اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ و ارسال به اجرای احکام

حکم اعدام احسان حسینی‌پور حصارلو، متین محمدی و عرفان امیری، سه شهروندی که در جریان خیزش دی ۱۴۰۴ بازداشت شدند، در دیوان عالی کشور تایید و به اجرای احکام ارسال شده است.

بنا بر گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان حکم اعدام سه شهروند ۱۷ و ۱۸ ساله، احسان حسینی‌پور حصارلو، متین محمدی و عرفان امیری، که در جریان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ بازداشت شده‌اند، پس از تأیید در دیوان عالی کشور به اجرای احکام ارسال شده و این سه جوان اکنون در معرض خطر اجرای حکم قرار دارند.

این پرونده به آتش‌سوزی مسجد «سیدالشهدا» در شهرستان پاکدشت مربوط است؛ رخدادی که در ۱۸ دی ۱۴۰۴ و هم‌زمان با اعتراضات سراسری رخ داد و به مرگ دو نفر انجامید. بنا بر روایت منتشرشده در خبرگزاری وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی (میزان)، این سه نفر به‌عنوان «عناصر اصلی» این رویداد معرفی شده‌اند و با مجموعه‌ای از اتهام‌های سنگین از جمله «اقدام علیه امنیت داخلی»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «مشارکت در قتل دو نفر»، «تحریق عمدی مسجد سیدالشهدا در پاکدشت» و «تخریب اموال عمومی» روبه‌رو بوده‌اند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

رسانه وابسته به قوه قضاییه پیش‌تر گزارش داده بود، این سه شهروند در جریان اعتراضات با ایجاد حریق در مسجد، باعث مرگ دو نفر به نام‌های علی‌اکبر [زارعی] و طاها [عزیزی‌خواه] شدند که در طبقه پایین مسجد محبوس شده بودند.

با این حال، گزارش‌های منتشرشده از سوی منابع مستقل و نزدیکان متهمان، روایت متفاوتی را ارائه می‌دهند؛ روایتی که بر وجود فشارهای امنیتی و نقض روند دادرسی تأکید دارد. به‌گفته این منابع، اعتراف‌های اخذشده از جمله از احسان حسینی‌پور، تحت فشار شدید، تهدید و حتی خشونت فیزیکی به دست آمده و او در مراحل بازجویی از دسترسی مؤثر به حق دفاع محروم بوده است.

در همین ارتباط، امیر رئیسیان، وکیل دادگستری، جزئیاتی را مطرح کرده که بر ابهام‌های این پرونده می‌افزاید. به گفته او، زمان بازداشت احسان حسینی‌پور پیش از وقوع آتش‌سوزی ثبت شده و بررسی داده‌های مکانی تلفن همراه نیز حضور او در محل حادثه را تأیید نمی‌کند. همچنین در تصاویر منتشرشده از صحنه حمله، نشانه‌ای از حضور او دیده نمی‌شود. با وجود این، به گفته این وکیل، روند رسیدگی با سرعتی غیرمعمول و همراه با پوشش رسانه‌ای گسترده پیش رفته است.

به گفته نزدیکان احسان حسینی‌پور، او اتهام های وارد به خود را رد کرده و اعلام کرده در شب حادثه در محل حضور نداشته است. گزارش‌ها حاکی است که او در نهایت پس از تحمل فشارهای شدید، مجبور به امضای اظهاراتی شده که صحت آن‌ها را نپذیرفته است. او در حال حاضر در زندان خورین ورامین به سر می‌برد.

دو نفر از متهمان این پرونده در زمان بازداشت ۱۷ ساله بوده‌اند. در بسیاری از نظام‌های حقوقی و بر اساس موازین بین‌المللی، صدور و اجرای حکم اعدام برای افراد زیر ۱۸ سال در زمان ارتکاب جرم، نقض جدی حقوق بشر تلقی می‌شود.

با ارسال حکم به اجرای احکام، نگرانی‌ها درباره احتمال اجرای قریب‌الوقوع آن افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.